Znamy harmonogram gier #Wagner2018

Na początek Kanada, na deser – Rosja. Znamy harmonogram gier XVI Memoriału Huberta Jerzego Wagnera.

Na nieco ponad pięć miesięcy przed rozpoczęciem XVI Memoriału Huberta Jerzego Wagnera (24-26.08., TAURON Arena Kraków), przedstawiamy harmonogram gier. Reprezentacja Polski zacznie od pojedynku z Kanadą (24.08.), potem zagra z Francją (25.08.), a na koniec – z reprezentacją Rosji (26.08.).

Skład tegorocznej edycji Memoriału jest tak silny i wyrównany, że każda konfiguracja gier gwarantuje emocje do samego końca – mówi wiceprezes Fundacji Huberta Jerzego Wagnera Cezary Mróz. – Każdy dzień turnieju to gwarancja świetnych widowisk siatkarskich, w których trudno będzie wskazać faworyta. Najlepszym tego dowodem były zeszłoroczne pojedynki: nasz zespół potrafił ograć w trzech setach Kanadę, która z kolei 3:0 wygrała z Francją. Trójkolorowi dzień wcześniej ulegli Rosji, choć pierwszego dnia pokonali Polskę. Warto dodać, że w decydującym spotkaniu Polski z Rosją padł wynik 3:2 dla Biało – czerwonych, a Polacy wygrali XV Memoriał. Był to jeden z najbardziej zaciętych turniejów w piętnastoletniej historii i w tym roku liczymy na powtórkę – dodaje Cezary Mróz.

Wszystko wskazuje zatem na to, że Kraków znów zapewni kibicom – oprócz wspaniałych chwil w czasie zwiedzania miasta – niezapomniane wrażenia siatkarskie.

Proponowane godziny rozpoczęcia spotkań:
Piątek 17:30 / 20:30
Sobota 16:00 / 19:00
Niedziela 16:00 / 19:00

Jeszcze dziś przedstawimy szczegóły dotyczące sprzedaży biletów na XVI Memoriał Huberta Jerzego Wagnera.

Harmonogram gier w XVI Memoriale Huberta Jerzego Wagnera:

24.08. (piątek)
Polska –  Kanada
Rosja – Francja

25.08. (sobota)
Polska – Francja
Rosja – Kanada

26.08. (niedziela)
Francja – Kanada
Polska – Rosja

*godziny rozpoczęcia meczów mogą ulec zmianie