Karmimy Psiaki i Kociaki na Memoriale Wagnera!

W tym roku po raz kolejny kibicujemy nie tylko Siatkarzom, ale również bezdomnym Psiakom i Kociakom! Podczas wydarzenia wraz z akcją Karmimy Psiaki organizujemy  zbiórkę karmy dla podopiecznych schroniska Psie Pole w Racławicach.

Kraków – miasto gospodarz zaprasza na XVII Memoriał Huberta Jerzego Wagnera 2019

Karmę można przynieść na stoisko Karmimy Psiaki albo zamówić online w charytatywnym sklepie fundacyjnym, z którego 100% przekazywane jest na pomoc zwierzakom w schroniskach -> www.karmimypsiaki.pl/sklep

Pamiętajcie, że nawet jeśli nie dacie rady wpaść na Memoriał, to wciąż możecie wysłać karmę. Każdy kilogram się liczy.

W zeszłym roku uzbieraliśmy na wydarzeniu prawie 700 kg karmy. To czy uda się pobić ten wynik zależy od każdego kibica.

Więcej o Karmimy Psiaki:

Akcja Karmimy Psiaki to inicjatywa stworzona przez Fundację Sarigato. Ma na celu kształtowanie odpowiedzialnych postaw społecznych wobec psiaków i kociaków oraz pomoc bezdomnym czworonogom w schroniskach. Na stałe pomaga 16 schroniskom z całej Polski, a łącznie do tej pory wsparła ponad 60 placówek.

Wspiera finansowo schroniska, opłacając leczenie ich podopiecznych i kupując wyposażenie oraz karmę dla zwierząt, Do tej pory przekazała na ich rzecz niemal 40 ton karmy.

Akcja Karmimy Psiaki troszczy się również o poprawę losu bezdomnych Psiaków i Kociaków promując odpowiedzialną i świadomą adopcję. Prowadzi działania edukacyjne, organizuje kampanie społeczne i szuka domów dla bezdomnych zwierzaków. Od początku trwania akcji znalazła kochających opiekunów dla 793 Psiaków.

Od 2016 roku działa także fundacyjny sklep zoologiczny Karmimy Psiaki, z którego 100% zysku przeznaczone jest na pomoc bezdomnym zwierzętom.