Jerzy Mróz odznaczony za zasługi dla województwa warmińsko-mazurskiego

Prezes Fundacji Huberta Jerzego Wagnera jest doceniany nie tylko na całym świecie za organizację Memoriału Huberta Jerzego Wagnera. Jego zasługi dostrzegają także władze samorządowe na Warmii i Mazurach, które odznaczyły go za wybitne zasługi dla regionu. Uroczystość odbyła się podczas turnieju siatkówki plażowej Olsztyn World Tour 2017.

Jerzy Mróz pod koniec lat 70. XX wieku założył jeden z pierwszych w Polsce siatkarskich klubów kibica. Razem z innymi sympatykami AZS Olsztyn jeździł po całej Polsce kibicując swoim ulubieńcom.

Od 2003 roku organizuje Memoriał Huberta Jerzego Wagnera, który bardzo szybko zyskał miano najbardziej prestiżowego turnieju towarzyskiego na świecie. Założył również fundację imienia Wielkiego trenera, która wspiera lokalne kluby siatkarskie – przede wszystkim te młodzieżowe. Fundacja organizuje również turnieje siatkarskie dla dzieci i młodzieży.

Obowiązki prezesa Fundacji Jerzy Mróz dzieli również z pełnieniem funkcji prezesa Warmińsko – Mazurskiego Związku Piłki Siatkowej.

Regulamin zabawy

Sponsorzy